Saturday, April 14, 2012

Sayang Pahat!

Pahat demam lagi lah + taknak makan + aku sumbat juga pastu dia muntah. Hah!

Selalu demam2 pon dia nak je makan.

Apak dia kan main kutu. Next month dapat duet kutu. uolls tau dia nak beli apa??

Dia nak belikan pocket bike untuk Pahat!!

Helllloooooooo.... pandai kah Pahat ride moto tuh??

Ha lebih kurang mcm ni la rupa pocket bike. Dia cuma 50cc ke bawah. Motor biasa kan 100cc. Ni mcm mini superbike mcm tuh. Tinggi dia lebih kurang paras lutut.

Motor nih tak boleh bawak on the road. Kalau budak kecik yang nak race tu lesen kena apply kat mana ntah akak lupa pulak. Tapi tu lesen untuk race sajork bukan untuk bawak on the road. Nak bawak atas jalan tunggu 16 tahun yek.

Harga dia lebih kurang RM1k. Ikut la jenis, Kalau 2nd hand dapat kot 500 camtuh. Pandai2 je haku.

Jadi Apak konon2 nak beli kat Indon katanya.

Akak cakap, heeee koser nak mengabeskan duet beli moto, lebih baik belikan i barang kemas.

Pastu dia cakap, emak dia kan bulan depan kaya.

Keji sangatt.. Bulan depan akak dapat backdated gaji kaedahnya. Manakala Mohd Rafi dpt duet kutu. Kalau dapat duet kutu bulan ni kan best.

Koser haku beli benda2 merepek nih. Pastu dia kata, sekarang pocket bike tengah murah. Beli je dulu. Nanti dah mahal dah tak mampu.

Koser lah!

5 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mama aufa said...

fuyyo..bestnya nt pahat dapat bike baru=D sayang apak kat pahat.hehe. mahal r bike smpai rm1k, try akak survey2 lg kot2 ada yg lg murah kan,ade je yg kelas gitu ngan harga dekat rm seratos due, lam mudah.my manyak tp myb tak sepower rm1k 2..hehe. sy beli ride on car kat aufa lam mudah.my,shantek..

monstorious wife said...

CD owner : tak payah cakap aku pon tau. Aku buat kebaikan atau menderma pon perlu ke bagtau satu dunia?

Ainina : ada yg pakai remote tu. Tapi pocket bike ni gunanya untuk racing sebab tu apak dia nak belikan.

Mrs Nageb said...

wow pahat...curlass gitu dapat moto mahal..baru best ngorat aweks.. :)

monstorious wife said...

khalilah : nak ngorat awek cemana cakap pon tak reti. huhu

iklan