Monday, April 2, 2012

Breastfeed Toddler.


Akak copy and paste dari FB. Click lag gambar kalau tak nampak kaedahnya.

Akak nak bagitau jugak, nanti kang orang kata akak propahna betana metana.

Tak semua lah fact kat situ betul. Bukatinya ialah anak akak tuh. Yang THUMB SUCKING itteewwww..

Anak akak isap jari jahhhh!! Start dari dia 3 4 bulan ke camtuh sampai ke sekarang nih.

Yang kulit halus tu ikut orang lah kot. Ada kawan akak BF kulit biasa jah. Tapi kulit Pahat memang halus mulus walaupon hitam..**matilah.. Tapi lembik hokeh. Orang kalau cubit pipi dia mesti cakap.
'Lembiknya pipi Pahat camtuh'

Rambut dia jangan citer. Memang tak tumbuh2. Dari lahir tetap mcm tuh. Akak redha jah. Kang kalau rambut dia kembang mcm rambut akak kang pengsan pulak apak dia.

Tapi yang akak tau vitamin2 terkandung dalam breastmilk adelah yang terbaik untuk anak anda.

Kalau uollss gigih bolehla breastfeed sampai 2 tahun tanpa bagi formula milk. Jimat gituuu.

Akak feeling2 malas jadi akak dah start campur sebab malas nak pump kat opis. Nanti dah dua tahun terus nak wean off.. Wah, bunyi mcm Pahat terus setuju nak wean off jah!!

Ada orang kata lepas 2 tahun kalau masih menyusu badan akan melembabkan otak kanak2. Pandai2 je orang tu!

Uollss ada bukti sahih tak berkenaan fact tu. Akak rasa mcm tipu jah!

iklan