Sunday, March 11, 2012

You need to got some luck dude!

Kisah entry sebelum nih akak koser nak drag panjang2.

Akak buat kesimpulan yang pompuan tu dah ada ustaz minang. So, saja la carik alasan nak putuskan hubungan gituuuuuuu. Watever!

Akak sedang meroti uollss... Tunggu roti naik.

Mula2 akak ingat nak guna resepi Shilla. Pastu pemalas punya pasal. Akak guna jah resepi donut cuma guna high protien flour+warm fresh milk.

Aku kena buat semuanya cepat before Pahat bangun. Kalau tak bakal jadi pemusnah alam.

Kau bayangkan akak dah cetak2 donut. Dah rise nak tunggu goreng. Dia amek blok lego tu dia cetak lagi atas donut tu jadi petak2.

Aku uli donut masukkan tepung dia pon masukkan bawang dalam mangkuk aku.

Akak bakar muffin, dia curik 2 bijik makan kat depan.

Tu belum aku potong tumbuk bawang dia masukkan kulit dalam tu sambil sibuk duduk atas riba aku, sambil tangan sibuk pegang lesung.

Akak try la bagi dia mangkuk lain, biar dia duduk diam2 situ. Eh, tidak hokeh, dia menyibuk jugak kat emak.

Tension nyah!!

Kadang2 aku geram aku cubit. Kadang2 aku jadi Dinosour kata apak dia. Habes tu bila nak siap kalau asik mcm tu je keje aku?

Sorry lah ye, akak bukan Wardina watever.

Mula2 cakap slow2la, -Jangan Pahat. Ibu nak buat keje.

Lama2 terus jadi singa.

Tapi sekarang ni dia dah Paham kalau akak cakap jangan tu JANGAN.

Tak dengar jugak, aku cubit saje.

Akak nak kena beli pagar lah supaya dia tak boleh ke dapur. Tak tenteram hokeh akak nak buat keje mcm nih.

Minggu ni akak dapat rezeki banyak sikit. Tapi penat jangan citer. InsyaAllah next week pon masih ada rezeki.

Jadi, akak belikan mainan ABC magnetic kat Pahat walaupon hakikatnya dia masuk mulut.

2 comments:

mak aufa said...

a'a kan kan,kan kan?
saye paham perasaan akak.sbb laki sy pon keje siang malam,so mak sorang duk jaga anak sambil masak,basuh kain,wat coklat segala..selalu je suara bom keluar sbb tensen.haha...sgt setuju!wardina bia la die punya cara kan.lain orang lain cara=)
akak kena buat pagar cepat2,tp kang bile ada pagar kena tahan telinga anak menjerit2 nanges nak masuk.hehe.sy guna pagar pakai kerusi terbalik je,haha

monstorious wife said...

kan aufa kannn??
Akak guna pagar sofa terbalikkan, dia pandai panjat hokeh, kalau tak panjat dia menyelit keluar..

Adoiii...tensi emak.

iklan