Saturday, March 3, 2012

Kenyang~~!

Akak dah beberapa hari tak masak. Sebab konsepnya dapat makan free.
Pastu semalam adelah hari tak masak setiap minggu sebab makan kat Arham.

Sebab kat Arham tu setiap jumaat ada menu special. Kadang2 nasik tomato. kadang2 nasik minyak.
Semalam nasik beriani.
Nasik + ayam + daging + dalca + acar + air bandung = RM8 jah.

So, aku beli nasik asing. Lauk asing. Makan tengah hari dan petang. Clust akak berjimat!

Hari lain akak masak lah uollss. Motippp duduk rumah tapi hari2 keje nak beli jah? Lain la kalau emak kaya kaedahnya.

Uolls semua, harap maklum ye, akak naikkan harga kek red velvet sedikit. Akak dah tak mampu menanggung kenaikan harga bahan mentah.

Rujuk http://ilotskitchen.blogspot.com

Ada orang tanya akak tau:

Ko pening kepala tak? tak keje duduk rumah fikir nak bayar itu ini??

Akak jwab. Tak pon.

Sebab akak duduk rumah bukan goyang kaki uolllsss...

Selasa dengan jumaat akak hanta kuih kat tadika putrajaya tu 380 bijik. Akak hanta donut dgn muffin. Dapatla jugak duit mingguan.

Kalau ada orang order cake ke cookies ke catering ke akak amek jah.

Kuih muih melayu akak jual adelah 3 biji RM1. Order lebih 30 biji sahaja.

Karipap akak tak buat. Malas. Kalau nak harga lain boleh? sebab leceh nak mampus buat karipap.

Sourvenir untuk akikah pon akak buat hokeh. Kan Sid kannn?? Sid request choc chip letak dalam container. Maka akak beli tupperware apple lady yg comel2 tu letak dalam tu. Gambar dalam hp mohd Rafi. Tapi kaedahnya gambar2 dalam hp dia tak boleh nak transfer dalam laptop nih.

Fuaka sangatsss!

Kesimpulannya, apa2 saja keje orang offer. Akak terima sajork!!

Rejeki konsepnya. Syukur Alhamdulillahhhh.

2 comments:

ummu aufa said...

kak Ilot yg sangat gigih! respek2..moga nt terus maju.ok la duit masuk mingguan,tambah tolak setiap bulan lumayan gak=)

Mrs. NeuroOne said...

Hahaha... Betol... betol... betol...
Mane kukis aku... :p

iklan