Wednesday, March 14, 2012

going to 4th year

BTW, semalam akak sibuk dok google pasal cameron. Harga hotel yang murah2. Tempat2 menarik. Feeling2 nak ajak Mohd Rafi bulan 4 nanti.

Tapi akak syok sendiri jah. Akak kena lah kira2 dulu duet cukup ke tidak uolllss... Dah lepas bayar hutang2 semua barula boleh enjoy kat sana.

Pastu Mohd Rafi balik tadi malam tiba2 cakap;

'yang, bulan 4 kita pegi cameron nak?'

'bila?'

'Awal bulan la....'

Hoye...hoye... akak joget2 gembira. Ternyata Mohd Rafi mendengar isi hati akak.. Hahaha..gedik gila.

Pastu, ahad ni Boss dia saja2 nak datang rumah. Dah tu, dia ajak budak 1 kerja dengan dia sekali. Dah tu, ajak kawan2 dia yang lain. Eh, tiba2 ramai pulak.

Pengsan akak fikir menu.

Akak ingat nak masak nasik tomato. ayam masak merah. daging masak hitam. dengan dalca. koser aku nak buat acar bagai. Malas nak kopek nenas.

Eh, korang tau tak? since bulan puasa tuh aku kopek beratus2 nenas nak buat jem. Sampai bulan2 lain aku tak hadap nak tengok nenas dah. Keji tak?

Kalau aku rajin nasik tomato. Kalau malas buat bbq jah senang hidup mak.

Kalau lagik malas, roasted chicken jah. Tak payah nak tengok2. Tak payah jaga api. Nah, duduk kau ayam didalam oven selama 2 jam.

kalau aku rajin lagik aku buat pavlova sebab egg white berlambak2 dalam fridge.

Koreng tunggu dan lihat sajork.

Ni anak jantan akak dah bangun sibuk2 depan laptop. bye.

p/s : apahal aku eja malas sebagai masak? tingtong sangatsss

3 comments:

arnie said...

woo.. seminggu kite cuti kat pekan.. baru dapat ngadap blog akak.. wah2.. byk gak cite2 sensasi..

akak! cameron mmg best! jgn lupe pegi tmpat yg boleh petik strawberry tau.. ade tempat yg kerek, nak masuk kene byr.. belum lagi kene byr yg kite amik.. pegi yg bayar kite amik je tau..

kite nk rancang gak g jalan2.. tp duit xdak.. huhuhu... sume org g jalan2 bulan 4 ni.. suami kite yg byk duit terkumpul tu pun wat x tau jek..

baikla suami akak.. keje teruk2, tapi akak ngan pahat tetap no 1.. =)

monstorious wife said...

ok Arni, lamanya balik pekan?
HUSband akak Pahat sajork yg no 1, bini dia nan hado.

feeza_nwa said...

wei aku besok gi cameron..nanti aku survey tempat best bgtau kau...hehehe

iklan