Wednesday, March 21, 2012

Beramai2...

Mula2 akak feeling2 dgn Mohd Rafi and Pahat jah nak menyambut annivesary ke 4 di cameron highland.

Tiba2 akak aku nak ikot. Pastu adik aku Temok ikut. Emak aku pon ikut.

Jadi lah percutian family.

Tipah, ko nak ikot tak? Aku nak sewa homestay/apartment terus.

Murah jika di sharing is caring beramai2.

Fiza kata homestay yang dia sewa last week around rm200 sajork. Ok la tuh.

Mesti ada orang dengki cakap aku takde duit sibuk pegi bercuti. Asalkan aku guna duet sendiri sudah. Bukannya aku pinjam duet orang pon kannnnn??

Semalam akak feeling2 rajen bake opera cake yang leceh tu.
Sebab aku malas, aku tak buat pon coffee glaze dia.

Akak ikut recipe Dorie Tapi sponge cake dia mcm manes sangatlah. Kalau kurang manes sedap kot.
ha..mcm ni rupa opera cake, tapi cake akak nan hado chantek mcm nih.

akak tersilap uolls... recepi tuh untuk 12x15 pan, tapi akak buat separuh lalu guna 10x10. jadi adunan tak cukup. dah nipis nak mampus, aku takde keje nak mix lagik.

tapi buttercream coffee dia adelah terbaik. Memang aku suka. Cuma kena keep refrigerated sebab dia lembik sikit.

Overall akak cuba lagik with less sugar.

3 comments:

Anonymous said...

actually kalau ko practice lagi ko boleh jadikan kek tu macam moussecake. you know how lovely and yummy moussecake is. especially with that perfect french buttercream. pi kumpul duit tu beli kitchen aid. takdela ko nak pegang gula mendidih sebelah tangan pegang mixer sebelah tangan.

agak2 kalau ko dah ada kitchenaid harga kek naik tak?

aku nak ikut gi cameronnnnnnn

Anonymous said...

Aku ponnnn

monstorious wife said...

Jom lah, pi cameron, lagpon aku sewa homestay 3 bilik. kau boleh tido luar. camtuuu...
ha ah, memang nak kumpul duet beli kitchen aid, nak suh cik sha surveykan harga.

iklan