Tuesday, February 21, 2012

Terdampar

Ha....semalam akak ado catering lagik. Dari upm jugak. Minum petang je. Diorang order:

Roti jala +kuah kari
kuih donut
puding roti
Teh dan coffee

Comment pasal makanan ok2 saja. Air manis sangat...hahaha.
Aku anta makanan sorong troli belah kanan, dokong Pahat belah kiri. BS akak nan hado uollls. Mula2 plan nak suruh Mohd Rafi jaga kejap. Tapi dah lambat akak pegi jah tawakal moga2 semua berjalan lancar.

Lagipon catering untuk 15 orang jah. Thanks Awin!

Arini aku buat order muffin 350 biji puiler untuk Tadika/taska precint 9. Alhamdulillah ni order tetap setiap selasa dan jumaat.

Terima kasih Kak husna dan Filla dan emak Filla.. gituuuuuu..

Jadi lepas hantar muffin pukul 11 tadi aku balik membuta. Akak paksa Pahat membuta sekali. Keji tak?

Akak ingat nak buat project masak lunch dan deliver kat orang. Akak charge la RM6 untuk 3 lauk. Ok tak uollss?

kawan akak kat cyberjaya setuju nak order. Nanti akak buat menu.
Yang penting, akak tak guna MSG semua tu ye.

Jangan la ada orang dengki dengan bisnes akak. Akak dah la mesken.

Eh, Pahat belum baik sangat cirit birit. Doc ada bagi antibiotik tapi akak sebolehnya tak nak la bagi. Biar dia develop anti bodi sendirik.

Pastu, 2 3 hari nih emak bertukar menjadi singa lapar!

Bye, nak tgk fairy tail

13 comments:

Anonymous said...

ilot..setuju sgt ngan project lunch tu..nanti inform kat blog ok..n i will promote kat kawan lain gak..dah tak larat dah makan food kat cafe ofis nih..ofis i pon kat cyber..

p/s: i ni silent reader blog u :p

shilafaizz said...

kak, caj RM7 plisss...huhuu

BA said...

6 hengget tu murah okeh. sila caj lebih sikit. 3 lauk tu.

aku ada kawan yang selalu berangan nak buat bisnes ni. dia area subang jaya. dia nak masak kat rumah pastu hire mana2 mat rempit utk delivery. pasal subang jaya byk opis kan. dia punya plan bulan ni ala2 chinese food. pastu melayu pulak. pastu tukar lagi.

tp berangan je lah. tak pun dibuatnya aku tengok.

jadinya aku terkesima bila baca plan ko ni. sbb aku nampak mmg bisnes ni blh pegi.

good luck nyah.


BA

monstorious wife said...

anym : bagus..bagus.. nnt iols lancarkan product.

SHilla : RM7 ek..

BA : Kannn? aku dah ckp kat CD Owner RM6 tu murah. Take care nyah di sana!

Anonymous said...

Nyah kau nak x anto kat adik aku kat Puncak Saujana tu? Jauh sgt kah?

Geena

Anonymous said...

first kenapa aku ckp 6 hinggit sebb bekas bukan pakai tupperware pakai buang, jenis yg recycle which mean, yup harga permulaan rm7 but for second order 6 ringgit with the bekas returned. lepas tu tiga lauk, just need ayam yg dah potong2 kecik2 (dadu) no need big chunk or big portion like peha ke apa ke. but still utk lauk arrangement dan cost terpulang pada ko sebb i dont think malaysian ready for this recycle food container.

BA said...

nyah ilot, kalau 10 hengget tu menara maxis berebut lagi. kat cyber aku tak tau la.

sbb dulu kitorang malas keluar lunch call la kedai kat kg baru tu order. setengah jam despatch sampai sambil bawak makanan. takpun order kat mangkuk tingkat.com tu jek.

takdela murah sgt nyah.

tapi sebab sedap, malas nak turun pi food court, just tunggu depan meja ko jap lagi nasi ko sampai. sangatlah berbaloi.

mungkinla ko kn check habis habisan semua cost yang bakal ko tempuhi. haha gittew.


BA

Anonymous said...

ilot
ni nak kasik idea.
wat pakej dinner, target utk ibu2 bekerja, konfim meletup. yelah org balik keje, nak amik anak, nak lalu jem, belik umah sure lapo penat, jadiknye klu leh order dinner heaven laa

Anonymous said...

jangan nanti bini aku order je....penat2 balik keje nak makan air tangan isteri. cukupla lunch mkn kat kedai...mahal wooo bini sekarang. lagi mahal kalau boleh masak untuk kenduri.

monstorious wife said...

anym : hai..ikhlas tak kahwin dengan bini tu? Kesianla kat wife penat kerja jaga anak lagi. Kalau tak sempat masak jangan salahkan dia.. Lainlah housewife yg duduk menanguk kat rumah mcm aku nih memang patut masak hari2.

Anonymous said...

ilot, bagi makan smectar peris oren. Insyallah cepat elok. Kesian nanti punggung dia melecet

monstorious wife said...

anym : itu apa ubat ka? ada jual kat farmasi ka?

Encik Azrin Yang Garang said...

kau buat delivery tak kat kolej aku?? canteen sini macam.. ermmm.. tak tergamak aku nak cakap... tapi tadik hari senin dia boleh jer biarkan meehon goreng membasi dan still kat meja jualan. harga tak la murah mana pun..

iklan