Wednesday, February 15, 2012

Rezeki

Pahat di Klinik Desa. **gambar lama.

Ha tu klinik desa berupa rumah papan. Bila kau jalan bunyik ''krikk..krikkk"

Gituuuuuuuu...

Akak pi jumpa Doctor semalam. Doctor kata ok jah. Tunggu 1 tahun 6 bulan kalau dia tak reti cakap lagik jumpa dia balik.
Best tau Doctor tuh, muda lagik boleh gelak2 dengan akak lagi dalam tuh.

Akak baru lah perasa setelah berjumpa dengan kawan2 lama yang FB akak dipenuhi dengan status Pahat.
Bila jumpa kawan yang lama tak jumpa nih, diorang akak cakap:

'ooooo...ni la Pahat? Selalu tengok dalam FB je..'

'ooo ni Pahat yang selalu sebut dalam FB tu eh?

Gituuuu..Pahat menjadi glamer. Clust Pahat!

Citer Pasal rezeki,

Akak dapat cheque lebihan bayar insuran lagik. Ntah berapa banyak aku terlebih bayar ntah.

Dapat 100 jah. Tapi itu pon rezeki bukan??

Nak cakap pasal rezeki ni, datang dari pelbagai punca.

Anak ramai pon rezeki bukan?? Sebab ada orang bukan main susah nak mengandung.

Dapat duit rm10 pon rezeki bukan?? Sebab ada orang nak dapat RM10 sehari pon susah.

Dapat Makan free pon rezeki juga, ada orang tak makan sehari.

Dapat kawan yang baik dan suka menolong juga rezeki, ada orang dapat kawan makan kawan.


Ye...banyak lagi bentuk rezeki bukan dari segi wang saja. Akak bersyukur walaupon kekurangan wang sekarang tapi akak dikurniakan rezeki 'HAPPY' duduk rumah kaedahnya.

Ada aku kesah orang cakap aku ado degree oversea ke hapa tapi dok rumah? Asalkan aku tak mintak det kau sudehhhhh!!

Yela... akak tengah carik keje lah niii..!! Mujur jumpa kawan2 lama. Dapat juga korek2 keje kosong. Kalau ada REZEKI insyaAllah ada lah...

4 comments:

Ina Hashim said...

pasal Pahat lom leh cakap lagi tu jgn dirisau sangat...cucu sedara hasben mmg xnak cakap sampai umo 2 tahun...ramai org risau2...tapi pastu dia mula cakap sikit2....then potpet2 non stop pulak....cuma permulaan tu maybe dia agak 'malas' nak mula cakap kut

ain_nia said...

btol tu kak..janji happy..

monstorious wife said...

ina : tula..saya tak risau pon. Tapi nurse tu Paksa saya jumpa doctor. Jd terpaksalah pegi juga sebab dia dah buat appoinment.

Ain : Kann?

Anonymous said...

Ya Allah jika rezeki masih di langit turunkanlah, jika di bumi keluarkanlah, jika jauh dekatkanlah, jika haram sucikanlah...

iklan