Friday, January 20, 2012

Latest buy!

Wah...tajuk macam kau beli beg channel pelbagai color kaedahnya kannnn???

Takde uolllss... Beg vincci pon belom tentu akak kau nih mampooo..

Ni ha akak nak bagitau, tadi akak pegi Yummie, angkut sekali Pahat tu sambil membeli belah barang kek tak sedar diri penuh satu bakul.

Satu hal pulak nak dokong pahat sambil jinjit beg plastic tuh.

Eh, lupa nak cakap, Mohd Rafi takde pegi Jakarta. Kalau dia ada pon kau hingat dia boleh ikut pegi Yummie tuh? kalau tak jejak pukul 9 malam tak balik. Itupon untung sangatlah dia nak balik pukul 9. selalu balik pukul 1 2 pagi.

So BA nyah, mak paham perasaan kau okeh.

Dah tu aku selalu hari2 tanya dia balik lambat ke cepat. Cepat tu consider pukul 9 nyah. Lambat tu pukul 2 3 pagi.
Nanti akak cakap kat dia kalau balik lambat, balik rumah dulu main2 dengan Pahat. So, nanti dia balikla kejap. Pahat tido dia pegi balik..

Ado jugak manusia rajin terlebih macam nih?? Kalau akak memang koserrrr!!

Eh, akak nak citer apa tadik??? matila kan pelupa.

oooo...akak pegi Yummie, akak nampak termometer nih,

Dia tulis situ mcm2 boleh guna. Digital termometer.

Harga rm23.90, so akak belilah uollss. Akak beli supaya akak boleh measure boiling sugar temperature kalau nak buat macaron version itali dikala hari ujan.

Pastu, akak nak bgtau uolls akak sekarang suka guna butter chap inih:

Conaprole. Product of uruguay.

Sebab akak suka adalah kualiti dia equal to anchor tapi harga RM4.90 sajork.

Sorry, kat KL akak tak jumpa lagi kedai yang ada jual.

Akak beli kat kedai Anita HTE trading sebelah BSN kat kota tinggi.

Akak beli sekali 10 ketul.

Akak dah baca ingredient dia tiada tanda2 was2 disitu, dia cuma guna pure creamy milk sajork.

Buttercup pon murah tapi tak berapa creamy sangat mcm anchor. Anchor mahal sikit dalam rm6.90.

So belilah butter chap ini kalau korang jumpa.

4 comments:

cik keboom said...

uols...
iols pun suka pi yummie tuh...mcm2 ada....tak suka kedai makcik yg belakang tuh..cam tak der pilihan

Anonymous said...

ya Allah masinnya kfc kat sini....abis 20 riyal aku utk 3 ketul ayam.

BA said...

wah pengsan nyah. harus kah ko asah pisau depan pintu? haha.


BA

monstorious wife said...

cik kebom : Kann? iols pon tak suka kedai belakang tuh. Dulu ado Vanilla Pastry pon sudah berkubur.

CD : Aiyoooo...tunggu la balek malaysia baru beli. Kalau aku dah keje aku belanja.

BA : tak. aku selalu kunci pintu dari dalam dan pura2 tido...**matilah nurakah.

iklan