Tuesday, January 10, 2012

Amboiiii mentang2 dah pandai jalan...

Pahat dah setahun 3 bulan arinih.

Akak nak pengsan tiap kali nak memasak. Dah la konsep kitchen akak tu OPEN. Akak basuh pinggan tetiba dia dah kat tong sampah. Kang akak tengah masak dia tengah mencapai pinggan kaca aku. Kusss semangat aku menjerit.

Tengah basuh kain tetiba abes bawang2 aku terabur. Istiqfar banyak2 emak.

Jadi kalau feeling2 nak buat keje tu kena tunggu dia tido. Ataupon kalau nak masak kena masak yang simple2 je.

Baking pon kena tunggu dia tido jugak.

Eh, aritu kan pegi klinik nurse tu cakap sepatutnya setahun 2 bulan dah tau cakap 1 2 patah perkataan. Nan hadoooo okeh Pahat. Dia pandai bercakap bahasa baby jah.

Lion pandai tau bercakap dengan Pahat. Ntah bahasa apa emak nan ado tau.

Akak nak tunjuk gambar Pahat dengan Lion masa balik Johor aritu.


Rambut macam durian nih adelah LIon.


Yang botak tu anak akak lah. Menyibuk kat Lion yang tengah main henpon apak dia.


Di jusco TEBRAU. Campak dalam troli2 dua2 budak. Tapi kejap je lah nak. Lepas tu meraung2 nak turun jalan sendiri. LIon tu takpe la ada Apak dia kejar. Kau tu Pahat ado emak ni je okeh. Semput nak kejar kau sambil tolong nenek pilih handbag.


LIon sibuk je nak rampas bantak Pahat. Ko tau tak tanpa bantal itteww Pahat tak boleh tido ha??? Dalam gambar tersebut kedua2 budak sedang melalak ye uolls.. bukan sedang ketawa.


Pahat menumpang kasih kat Apak LIon. Pahat kan kekurangan Kasih sayang Ayah dia, so kat Johor tu mana2 lelaki yang berkulit gelap dia ingat APak dia.
Sibuk je PEHA besar emak LIon menyibuk dalam gambar tuh.

OKlah, akak nak tido pulak uollss...

2 comments:

arnie said...

relax kak.. along kite, anak die dekat 3 tahun lebih baru boleh cakap.. lg melampau lambat! skrg dah boleh bercakap... tp x berenti la pulak kann.. hehehehe...

mama aufa said...

haha. kejar kak jangan tak kejar.saya pon mcm tu, nak masak tunggu anak tido, tp anak nak tido dengan mak.bile anak tido mak tido sekali alamatnya berpuasala kami sekeluarga.hihihi

iklan