Thursday, December 8, 2011

BB cream/balm and rambling nonsense

hi uolssss.... dah lama akak tak citer pasal produk kechantekan kannnnn??

Biasa la uolls lepas beranak huru hara sikit nak uruskan anak, dah tu berjalan2 pakai bedak pon tidak. Jadi muka pucat.

Sampai la laki akak sound:

'Yang, lain kali keluar dengan I make up sikit..'

Baru la tersedar kannnn?? So akak pon pose2 la beli barang make up. eyeshadow beli kan elianto, akak suka color dia! harga paling murah seketul rm8 paling mahal pon rm18. Pandai2 mix and match kan color.

Eyeliner beli kat avon, yang liquid tuh, RM12 time offer.. Ala avon kan suka buat offer.

Okeh, paling best adelah prodduct inih. BB atau blemish balm.

Akak pakai blemish balm (BB), cream dan cake powder.

BB balm and cream akak guna Elianto punya, untuk dua2 tu harga RM69

untuk powder akak guna maybelline.

**gambar semua google.

Kenapa kena guna BB uollss?? senang citer BB nih repair kulit korang. kalau guna foundation atau bedak biasa, akak block uolls punya skin. Akak malas nak citer banyak, korang pegi gugle sana.

Akak suspect dekat Korea mesti murah nak mati BB product nih.

Tak kira pakai product chap apa pon asalkan BB. Dah banyak sekarang nih, ZA ado, maybelline ado.

Dulu akak guna ZA, tapi skrg akak gatal gunala ketiga2 jenis tu. Lebih senang nak apply make up.

Dan paling penting sejak akak guna BB product nih jerawat akak pon nan ado.

_____________________________________

Pastu akak nak bagitau korang2 yang pose2 nak beli Galaxy Note nih.

Gambar comparison dengan I phone 4s.
**gambar google jugak

Kalau korang nak beli lebih baik beli sekalai dengan Line kat DIGI.

kalau korang ikat contract 24 bulan harga phone adelah RM1549

Pastu harga line adelah RM68 tapi dia ada rebate RM15 tiap2 bulan, jadi RM43 selama 24 bulan.

Pastu korang kena bayar deposit RM568 yang akan ditolak bil tiap2 bulan sampai deposit tu habes.

Dan line tu boleh buat call jugak. Kalau penggunaan call+internet+msg korang lebih RM200 sebulan, harga internet iaitu RM43 ittew adelah FREE uollss... So korang bayar harga call+msg jah..

Best tak? best tak?

ala lagipon korang beli Note pon memang nak kena amek line pon kannnn??

2 comments:

Mrs Nageb said...

So kaedahnya kalau dah pakai BB tak payah pakai foundation lah kan uolll...hihihi i pun tak baper nak makeup bagai..pun dah kene sound dengan suami..har ha har...

monstorious wife said...

tak payah uollss... iols pakai BB balm, pastu sapu BB cream pastu BB powder. Terus muka chantek!! **larikkk!

iklan