Tuesday, November 29, 2011

Kesakitan breast feeding.

Pahat kan dah tumbuh 7 batang gigi sejak 8 bulan. Tapi tak pernah la dia menggigit time tengah breastfeed.

Tapi sekarang nih, 1 tahun 2 bulan (lebih kurang), dia ada hobi baru menggigit nipple akak time breastfeed.

Tapi mula2 takde la saket. Ari sabtu aritu, dia gigit sekuat hati dia pastu dia sentap. Ya allahhh tuhan saja la yang tau saketnya.

Lepas tu luka lah nipple akak uollsss... terus trauma akak nak breastfeed dia lagi.

Tapi akak bg la jugak tapi selang 6 jam baru aku kasik belah kiri tuh. Gila sakit time breastfeed, macam kena toreh dengan pisau okeh.

Jadi sampai hari ni aku kena menanggung kesakitan ketika breastfeedkan Pahat.

Semalam dok main2 dengan dia, tiba2 dia gigit pulak belah kanan.. Sakit gila babi okeh!

Last2 aku cubit kaki dia.

Akak dah trauma uolllss nak breastfeed kan Pahat kalau keje asik menggigit je.. Kalau gigit2 manja takpe.. Ni gigit sekuat hati dia..

Aiyoo... akak nak carik minyak gamat tengah hari nih!


Lagi satu, pump akak rosak kat bahagian soket dia. Gara2 selalu kena banting dengan Pahat. Nasib baik emak Lion ado pump Avent. Pinjam Pump dia dulu.

5 comments:

Aan Andes said...

Ilot, memang sakittttt. Dulu Zahra pun gigit pastu tarikkk. Dah jadi elastic giler macam fantastic4. Lama2 the pain threshold or the breast jadi gagah, kurang sakit haha. Everyday I put ubat gamat, it works. And kalau ada terkena baby pun ok kut.. Kena bitau dia tak boleh gigit.

Oh ya..dulu selalu tak sempat bitau or teach her, sebab kita menjerit dulu kan. Sakit nak mamps.. so what I did, masa dia gigit tu terus tolak pekup muka dia kat breast kita so that dia tak boleh bernafas, so dia cepat2 lerai. Tapi kadang2 jadi kadang2 tak, dia gelak pulak ingat games.

Mrs Nageb said...

Wow..i pun kengkadang kene you...tapi i selalu budget..agak2 dah nak kene..cecepat masukkan jari sendiri..huk huk huk

monstorious wife said...

Aan : Memang sakit nak mampus. Tindakan reflek menjerit sambil cubit dia.
Lepas tu sekarang ni everytime nak breastfeed pesan kat dia;
'ibu nak bagi susu Pahat tak mau gigit. Gigit, ibu taknak bagi susu dah'

khalilah :baru minggu ni dia suka menggigit. Sekarang mcm dah trauma nak bagi direct.

lieyza said...

masih pakai pump first year ke, saya ade soket tuh, saya da xpakai pump tuh, sebab suction die mcm rosak je, lau soket saya, saya boleh bagi, ape2 leh email saya jaja.utm@gmail.com, atau contact saya, 0177043603- jaja

lieyza said...

oo lupe nk bgtaw, mesti tekejut, sebab saya silent reader blog awk...dan saya penah email awk tanya pasal pump...

iklan