Monday, September 12, 2011

Pahat now 11th month old!

Eh, tiba2 bulan depan Pahat dah setaun.

Jalan? Nan ado dia nak berjalan. Berdiri sendiri pon takut ya ampunnn.. Kalau akak lepas tangan cepat2 dia duduk. Ikut perangai sapa penakut nih???

Bila orang yang dah lama jumpa Pahat akan berkata ' E..eh... dah putihh..' Lalu jeling Mohd Rafi.

Masa Pahat 1-6 bulan kan dia hitam sket. Tiba2 dia menjadi secerah emak... Clust emak tau!!

Masih lagi breastfeed 24jam sehari kecuali bila hantar kat BS kena campur la 1 botol FM kalau EBM tak cukup.

Tak sangka berjaya aku breasfeed dia dah nak sampai setahun pun. Emak suka!! Jimat tau duet emak!

Pahat dah kenal orang. Kalau orang hulur tangan dia akan pegi kat orang yang dia kenal sajork. Yang tak kenal kalau orang amek pon dia tak kisah pon. Takde malalak meraung2 kecuali kalau dia bad mood baru bangun tido.

Yang paling best dia lebih suka kat akak BS dari emak sendiri...**nangesss!! Adekah sebab emak suka marah dia?? Matila kannnn??

Suka mengutip. Sampah2 hatta sehalus semut tu pon dia kutip masuk dalam mulut. Kertas jangan cakap favourite dia koyak kertas dan masuk mulut. Ada sekali tu dia makan serangga apa ntah cepat2 akak korek molot dia. Kalau kat dapur suka korek bawang lalu makan kulit bawang. **pengsan akak nak masak.

Nak tidokan dia emak kena tidokan sekali. Tapi selalunya emak tido dulu baru Pahat tido. Keji punya emak!!

Di sebabkan Pahat setahun 8/10 nih, jadi raya nih nan ado open house. Open house akak sekali dgn Birthday Pahat, insyaAllahhh..

p/s Akak nak feeling2 buat announcement jugak, sapa2 yang nak order tat gulung nenas boleh la sms akak 0177703251 sebab akak ada lebihan jem nenas yang akak buat minggu lepas. Kalau nak order chocolate chip pon boleh tapi harga RM24. Tat gulung harga sama.

2 comments:

aisha said...

jangan lupa jemput kita birthday party pahat gebu ek..
heheh

aisha

monstorious wife said...

insyaAllah... sms akak no hp yeah, hp akak gila suka hang.

iklan