Tuesday, August 23, 2011

Aku harap ini yang terakhir...

OMG, akak adelah exhausted okeh. Matiila kau kan dah 3 entry cerita pasal penat mcm nak pengsan.

Kueh raya orang adelah hampir siap. Most probably esok siap. Hasil kerahan tenaga buruh asistant2 akak. Walaupon asistant no 3 akak tuh berkerja ikut mood. Kau adoo??

Akak feeling2 nak bagi dia upah rm20 sajork. Keji tak?

Asistant tambahan no 4 iaitu Mohd Rafi aku sangat benci kalau dia masuk dapur. Nanti sibuk suruh orang kemas itu ini. Hellooooo kueh aku belum siap okeh motippp nak kemas semua membazirkan masa emak yang precious nih??

Uolllss, dari mengemas selama 2 jam, lebih baik akak siapkan kueh orang dapat 4 5 balang kaedahnya.

Jangan speku akak ada masa tambahan sebab tu akak update blog okeh. Akak feeling2 tak period so tak payah puasa so tak payah bangun sahur. Lauk and nasik semua dah ada tinggal diorg panaskan jah esok.

Alhamdulillah, rezeki lepas raya pon masih ada. Harap2 percaturan akak lepas bulan 12 nanti berhasil. Kalau tak gamaknya balik kampung la tolong motong sawit.

Aku tengah pikir cemana nak buat kek besar meja 9hb nih. Kek boleh cantum2kan, base dia tu nak pakai apa uolllss?? plywood dengan alumunium?? pening akak pikir.

Jangan speku akak kaya jual kueh raya banyak. Akak pose2 nak kumpul duit untuk hidup selepas bulan 12 nanti. Kot2 tak dapat keje? tak ke pitam nak bayar loan kete rumah bagai??

Siapa yg kampung dia ada orang miskin dan memerlukan baju raya sila bagitau akak. Bagi size(anggaran) sekali. Akak nak dermakan bukan baju akak. Baju akak pon sikit. Akak nak bagi baju raya baru la uollsss...

Oklah. Akak nak sambung baca buku sin chan.

Akak ada gossip diri sendiri tapi esoklah. Akak mcm feeling2 malas pulak.


2 comments:

Anonymous said...

yg terakhir utk?

Anonymous said...

Ilot, tahniah!!! Aku baru balik dari MOF. Kuih ko hot stuff. Great review. Keep up the good work and please be consistent with the quality. They want more after raya if you are ok with it.


Cd Owner...

iklan