Wednesday, November 4, 2009

Nilai 20 sen..

Kaedahnya.. akak nak cerita nih.. **matilakau hari-hari mengumpat!!

Semalam akak turun rumah guna lift.. **pemalas nak mampos rumah setingkat pon guna lift.. Haiyoohh... nanti terbakar la lemak2 yang akak simpan nih kalau guna lift..

Akak tengah nak naikkan berat badan nih uollls supaya akak muat jeans Levis bersaiz 28. **matila tetap nak bagitau..
So, apa aaa nak makan bagi gemok cepat?? Motiff Mohd Rafi komplen akak kurus?? **sedih!

So, berbalik cerita pemalas naik lift tuh..
Dalam lift tuh ada la 3 orang budak2 lelaki umur 6-7 tahun gituhh pakai tuala sajork..

Diorg tuh nak pegi main air kat swimming pool..

Rumah kau ado swimming pool?? **matila..
Eh, akak tau rumah UMYRA ado.. Swimming pool dia lagi best dari swimming pool rumah akak.. **pergh, cakap macam dalam rumah aku ada swimming pool je kannn?? tak lah..public swimming pool la..

Arini akak ting tong..so banyak off topic.. Blehhhh???

Akak tengok lah budak2 tuh tanpa perasaan.. Pastu diorg tutup badan. Pastu cakap:

'Kak, jangan tengok kak'

Motiffff?? kau hengat aku ghairah kah tengok badan kau???

Akak jawab:

'Takde maknanya dik..' **tetap dengan budak2 pon tak nak kalah kan?? Pastu akakk tengok kat tangan dia ada duit Rm11. Akak kan peramah. so pose2 la tanya..

'Tu, duit banyak2 nak buat apa?'

Budak tu jawab 'Nak beli maxis'

Akak yang menjadi terlebih peramah tanya lagi 'Sape suruh? Mak suruh eh?'

Dia angguk. Kawan dia jawab 'Ibu dia kedekut bagi Seringgit je, kalau saya dapat 2 ringgit..'

Kannn?? budak2 sekarang upah DUA HENGGET!!

Akak jawabla uolls ' Ok la tu, dulu akak dapat upah 20 sen je'

Pastu uollsss... akak sedih nih..isk..iskk..iskk

Budak2 tu ketawakan akak sambil cakap 'Hahahahaha... dapat 20 sen je..'

Sampai turun lift uolllsss dia ulang2 ayat tuh sambil gelakkan akak..

Hinanya akak uolllsss... Motiffff gelakkan akak dapat upah 20 sen???

Siapla budak2 tuh..kalau akak jumpa arini akak nak sunatkan.. **matila dendam kesumat sangatssss...

4 comments:

CikChelsea said...

ok la mohd rafi kata kurus..haihh l kurus pun salahkah? kang gumuk suruh kurus pulak T_______T (tetiba sendiri yg emo haha)

monstorious wife said...

sebab dia risau sejak kawen makin kurus.. dia takut dipersalahkan kerana menurunnya berat badan akak uollsss...boleh gituu??

faRhaNa said...

a'ah..kurus pun salah kah??uols amek lemak iols nih ckit..ha ha ha..

iols gelak kuat2 okeh bc cite uols nih..ofcourse lar bdk2 tuh gelak, zaman berubah kan..mane ade org bg upah 20sen lg..;-)

monstorious wife said...

Budak tu memang nak kena..

iklan